Ægtepar med speciale i øjensygdomme får pris for at give fattige i udviklingslandene synet igen.


 

På årets Lægemøde har Gøril og Jannik Boberg-Ans, begge speciallæger i øjensygdomme og stiftere af organisationen Red Synet fået tildelt Lægeforeningens Ærespris. Ægteparret Boberg-Ans får æresprisen for deres utrættelige arbejde med at hjælpe patienter med grå stær i udviklingslande med at få synet tilbage. Deres mission om at rejse ud og hjælpe verdens fattigste er et godt eksempel på en særlig indsats, der kan inspirere andre læger.

”Ægteparret Boberg-Ans får prisen for igennem 20 år for at have rejst ud og give mennesker med øjensygdommen grå stær i udviklingslande synet tilbage. Det er en inspiration, at Gøril og Jannik vælger at bruge ferier på at rejse til verdens fjerneste afkroge og operere fattige patienter ramt af grå stær. Det er et meget konkret eksempel på, hvordan enkelte læger kan gøre en stor forskel i den ulighed i sundhed, som desværre er i verden,” siger Lægeforeningens formand, Camilla Noelle Rathcke.

Årets prismodtagere kan med en simpel operation forbedre en hel families levevilkår ved at give et blindt familiemedlem synet tilbage. Flere end 2.000 patienter i de fattigste egne af verden har øjenkirurgerne hjulpet.

Desuden har ægteparret Boberg-Ans igennem ophold ved udenlandske institutioner også lært sig en operationsteknik, som er forenelig med operation under mere primitive forhold, samt teknikker, som kan bruges ved svære tilfælde af grå stær. Noget som også er kommet deres danske patienter til gavn.

“Ægteparret Boberg-Ans er et eksempel på læger, som flittigt, ydmygt og uden for lægefagets traditionelle rammer gør en forskel for mange mennesker i verdens fattigske lande. Det er en unik indsats, som fortjener deres kollegers anerkendelse,” siger Camilla Noelle Rathcke.

Med Lægeforeningens Ærespris følger 35.000 kroner.

/ritzau

Vi anvender cookies for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Mere information

Cookie- og privatlivspolitik

Introduktion
Når du besøger vores website, indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og til at øge værdien af de annoncer, der vises på siden. Hvis du ønsker, at der ikke indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Cookies
Websitet anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus. Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Hvis du sletter eller blokerer cookies, vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere, at websitet ikke fungerer optimalt, samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til. Websitet indeholder cookies fra tredjeparter.

Personoplysninger

Generelt
Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website, indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker eksempelvis, hvis du sender os en besked via vores kontaktformular.

Sikkerhed
Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål
Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som har størst sandsynlighed for at være relevante for dig. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningerne og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger
Data om din brug af websitet, hvilke annoncer du modtager og eventuelt klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment med videre videregives til tredjeparter, i det omfang disse oplysninger er kendt. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering. Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål. Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte, har du ret til, at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: jba@euroeyes.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver
Websitet ejes og publiceres af:
Dr. Jannick Boberg Ans
Telefon: +45 20731524
Email: jba@euroeyes.dk

Luk